dimarts, 6 de febrer de 2018

RECEPTA COCA DE CALÇOTS AMB ROMESCO

Bona tarda,

Tal i com us vaig comentar ahir via Instagram, aquí teniu la recepta de la Coca de Calçots!!!

Primer començarem amb els ingrediens que necessitem. La recepta està feta per 2 persones, si sou més multipliqueu per les persones que sigueu!! Si sou intolerants o al.lèrgics al gluten, podeu fer servir la farina que millor us convingui o agradi!!

Per la massa:
- 200g de farina (de força millor) 
- 10g de llevat fresc
- 5g de sal
- 75g aigua
- raig d'oli

Per la guarnició:
- 25 calçots de L'Horta de la Tuka
- Pernil (opcional)
- Formatge de cabra (opcional)

Pel romesco:
- 15g ametlles torrades
- 15 gavellanes torrades
- 2 nyores escalivades
- 1/2 cabeça d'alls escalivats
- 1/2 cullerada pebre vermell dolç
- 6 tomàquets escalivats
- oli d'oliva
- raig de vinagre de vi blanc
- sal

ELABORACIÓ:

                                       Barregem la farina, la sal i el llevat fresc.

Hi afegim l'oli doliva

Afegim l'aigua; nosaltres hem barrejat el llevat amb l'aigua.


Ara toca amassar-ho bé. Nosaltres ho fem a mà, però també ho podeu fer amb maquinària.

Un cop feta la massa, la untem d'oli d'oliva i la deixem reposar, per tal que pugui llevar.

Hem aprofitat, mentre lleva la massa, per fer els calçots al foc a terra.

Ara toca estirar la massa, però en comptes de posar farina, farem servir oli d'oliva. I a estirar s'ha dit!
I ara ja la podrem guarnir amb els calçots, pernil i formatge de cabra si voleu també, o sinó amb unes carxofes
Ai!! el romesco!! preparem tots els ingredients, que ja tenim escalivats, i els posem a dins del got de la batedora, i apa, a donar-li canya!!
Enfornem la coca a 180º durant 15-20 minuts, penseu en el vostre forn!! El nostre es molt lent!!

I ara ja està, toca disfrutar-la!!!






























Cap comentari:

Publica un comentari