A L'Horta de la Tuka ens agrada fer les coses a casa, i com s'havien fet sempre. El dia 7 de maig vàrem aconseguir llet de cabra crua, i amb aquesta en treiem formatge.
La llet la posem a temperatura ambient, si fa fred, s'haurà d'escalfar a uns 37º. Un cop arriba a aquesta temperatura, hi tirem el quall líquid, i ho deixem estar durant 3 horetes.
Passat aquest temps, hem de separar la quallada del xerigot. Ho fem introduint la mà, ben neta, dins de la pasta, trencant-la homogèniament.
Un cop ha quedat completament separat, anem omplint els motlles. Es pot premsar, però nosaltres aquest pas no el fem, així ens queda més cremós.
Quan el xerigot ja s'ha escorregut, és el moment de salar-lo. Nosaltres fem una muntanyeta de sal al mig del formatge i amb la mà fem cercles perquè aquesta filtri.
I el formatge ja està!!!
En aquest punt es pot menjar directament i serà fresc, si el deixem madurar uns dies agafarà una altra consistència. Si el deixem madurar, haurà d'estar un mínim de 10 dies.
El formatge un cop han passat 12 dies. |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada