Avui, parlarem del Shiso Vermell, o també conegut com a alfàbrega japonesa.
Aquesta planta aromàtica de fulles morades, pertany a la mateixa família que les mentes, i pot ser de fulles dentades de color verd o morat. És originària de les muntanyes de la Xina i la Índia, on s'utilitzen les fulles en cru o cuites.
En aquest cas, nosaltres tenim la varietat morada, coneguda en japonés com a "Akajiso".
Al Japó l'utilitzen en multitud de plats com el sushi o el sashimi. La varietat morada és emprada també com a colorant a l'umeboshi vermell.
¨
És una planta amb propietats medicinals, i s'ha utilitzat per problemes respiratoris, al·lèrgies i problemes digestius.
Normalment es fa una infusió, però també es pot utilitzar en infinitat de receptes, com per exemple:
SEITONS AMB SHISO VERMELL.
Es tracta de fer uns seitons arrebossats amb farina, però primer embolicarem el seitó en una fulla de Shiso Vermell i després el fegirem. També queda molt bó si es fa com una tempura.
A L'Horta de la Tuka, en podreu trobar, fresc o sec.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada